na vrh

ArtroPet Forte

Glukozamin za pse - ArtroPet Forte
Glukozamin za pse - ArtroPet Forte

Pakovanje: 60 tableta (1 tableta 750mg)

ARTROPET FORTE tablete za pse utiču na obnavljanje mekih tkiva, hrskavice i zglobova. ARTROPET FORTE suplement za pse sadrži glukozamin, hondroitin, hijaluronsku kiselinu i MSM (metilsulfonilmetan). Aktivni sastojci ovog glukozamin suplementa za pse deluju zajedno dajući veoma pozitivne efekte po zdravlje psa.

ARTROPET FORTE tablete za pse su pogodne za sve rase pasa. Pomažu u uspostavljanju funkcija zglobova i u povećanju pokretljivosti. ARTROPET FORTE tablete deluju u pravcu očuvanja, prevencije i lečenja bolesti mišićno-koštanog sistema kod pasa.

Aktivni sastojci ARTROPET FORTE glukozamin suplementa za pse su:

  • glukozamin
  • hondroitin
  • MSM
  • hijaluronska kiselina
  • magnezijum

KATEGORIJE: Naslovna, Suplementi za pse

U situacijama u kojima Vaš pas ima problema sa kretanjem usled oštećenih ili obolelih zglobova, izazvanim trošenjem hrskavice, istegnućem tetiva ili oslabljenim ligamentima, primarni vid terapije svakako podrazumeva uzimanje tableta  ARTROPET FORTE koji u svom sastavu imaju glukozamin, hondroitin, MSM (metilsulfonilmetan) i hijaluronsku kiselinu.

Glukozamin reguliše sintezu kolagena u hrskavici i može pružiti blage protivupalne efekte. Glukozamin se najčešće konzumira u formi glukozamin-sulfata, koji je široko dostupan za redovnu primenu, sa primarnom funkcijom podsticanja oporavka zglobova kroz regeneraciju hrskavice.

Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranljivih sastojaka, što je veoma važno, jer hrskavicu ishranjuje krvotok i doprinosi njenoj većoj elastičnosti. Takođe, sprečava dejstvo enzima koji dovode do razgradnje hrskavice i stimuliše proizvodnju kolagena.

MSM (metilsulfonilmetan) je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina, koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, dlaci, noktima i koristi telu u uklanjanju toksina, uključujući akumuliranu mlečnu kiselinu. Dramatično smanjuje vreme oporavka nakon napornog vežbanja ili prekomernog rada.

Hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u mnogim tkivima i tečnostima, ali obilnije u zglobnim hrskavicama i sinovijalnoj tečnosti. Hijaluronska kiselina ima važnu ulogu u normalnoj funkciji sinovijalne tečnosti, gde je delimično odgovoran za podmazivanje i viskoelastičnost sinovijalne tečnosti. Hijaluronska kiselina proizvodi antiartritične efekte preko višestrukih mehanizama koji uključuju receptore, enzime i druge metaboličke puteve

ARTROPET FORTE se koristi za ublažavanje znakova upale tetiva i vezivnog tkiva, ukočenosti zglobova i bolova izazvanih spondilozom i artritisom. Ovaj suplement za pse se može koristiti i preventivno, u skladu sa propisanim dozama.

 

SASTAV

100 g 1 tableta (750 mg)

Glukozamin sulfat

53 g 400 mg

Hondroitin

10,7 g 80 mg

MSM

5.3 g 40 mg

Hijaluronska kiselina

1,5 g 11,20 mg

Magnezijum stearat

3,5 g 25,8 mg

Ostalo

26 g 193 mg

DOZIRANJE: 1/2 tablete na 5 kg, 1 tableta na 10 kg telesne mase.